Børn og unge

Vandhundeskolen

Vandhundeskolen er Roskilde Roklubs tilbud til børn mellem 7-9 år. Formålet med den er, at børnene skal have det sjovt på vandet i roklubbens både og blive trygge ved at være ved og på vandet. Til vandhundeskolen har vi begynder- og børnevenlige edonscullere med støttepontoner og børnekajakker.

Træningsaktiviteterne afhænger af vind og vandets temperatur. Vi sætter ikke både på vandet, hvis vandet er for koldt, eller hvis det blæser over 8 m/s. Ude- og indesæsonerne følger sommer- og vintertid, og vi kan kun komme på vandet i sommertid. Vi tilstræber at være så meget på vandet som muligt i løbet af sæsonen, men træningen kan også være roning i ergometer, roning i indendørs robassin, cirkeltræning, lege mm. I vinterhalvåret er der roning og træning indendørs, og vi løber og laver andre aktiviteter udendørs.

Vandhundeskolen er om torsdagen kl. 17:00-18:15.

Sikkerhed

I vandhundeskolen skal børnene ikke fremvise svømmebevis, men vi skal have bekræftelse på at barnet kan holde sig oven vande. Alle vandhunde skal være iført redningsveste når vi er ved og på vandet, roklubben stiller redningsveste til rådighed. Vandhundene må ikke ro længere ud end havnebassinet ved roklubbens bådbro, med mindre de har følgebåd med. Nye vandhunde vil også have et tov bundet fast til deres båd. Når vandhundene er i kajakker følges de med en træner, som er i sin egen kajak. Bådene er svære at tippe i, men sker det, er det en god ide at have ekstra tøj med og håndklæde.

Hvordan kommer man i gang.

Er man interesseret i at komme og afprøve vandhundeskolen, kan det ske efter aftale med vandhundetrænerne. Send en mail med navn på barnet, forældre og jeres telefonnummer til vandhund@roskilderoklub.dk, så aftaler vi en dag, hvor der bliver introduktion og rundvisning i klubben. Der vil være introduktionshold en gang om måneden. Når man har været til introduktion, kan man komme og deltage resten af måneden. Herefter forventer vi, at vandhund og forældre sammen har fundet ud af, om vandhundeskolen er for jer og melder barnet ind.

Ungdomsroer

Ungdomsroning er for dig, som er mellem 10 og 25 år. Som ungdomsroer får du mulighed for at træne roning i et aldersrelateret træningsmiljø med struktureret træning. For tiden har vi desværre venteliste for opstart af nye ungdomsroere. Kontakt Ungdomsudvalget hvis du har spørgsmål eller ønsker at komme på ventelisten. Skriv til denne ungdom@roskilderoklub.dk.