Den største gruppe af klubbens aktive medlemmer er voksne fra 25 og opefter. Ja, for nogle en ret høj alder. Og der er forskellige muligheder for aktivitet for denne gruppe.

De daglige ture på fjorden

Den almindelige motionsroning er først og fremmest de daglige ture med udgangspunkt i klubhuset ved Roskilde Havn. I rosæsonen er der organiseret fællesroning 4 dage om ugen om morgenen og 2 dage om ugen om aftenen. Der er forskellige tidspunkter for fællesroningen i løbet sæsonen afhængig af hvornår solen går ned. Fællesroning kan altid ses i aktivitetskalenderen. Hvis du har lyst til at deltage i fællesroning er det eneste du skal gøre er at møde op i bådehallen i roklubben i rotøj - og finde dig en redningsvest i robassin-rummet.

I løbet af sæsonen arrangerer vi jævnligt fælles endagsture med madpakke på fjorden, f.eks.  til Kattinge vig, Gershøj, Lindenborg eller tidlig pinsemorgen tur . Man kan også samle sin egen gruppe og selv organisere hvornår man vil ro. Og er vejret godt kan man hurtigt samle en flok til en rotur.

Motionsroning er en af de sportsgrene, hvor man får brugt hele kroppen på en gang. Du ror sammen med andre, uanset alder og køn og i det tempo, som passer til den enkelte. Alle kan være med!

Langture - udfordringer, oplevelser og samvær 

Roklubben arrangerer hvert år en række langture i både ind- og udland. Alle ture udenfor vores eget kendte farvand kaldes en langtur. Det betyder altså ikke at man skal ro meget langt! Det er dog et krav at man har opnået erfaring med roningen inden man kan deltage i langture.

Langturenes varighed kan variere fra dags- og weekendture til ugeture, og destinationerne kan være til så forskellige steder som ture til roklubbens sommerhus i Skuldelev, Gudenåen, roning i Københavns kanaler, Sønderjylland, den svenske skærgård og Oslofjorden. Kun fantasien sætter grænser!

Det er en god chance for spændende oplevelser i et godt fællesskab.

Mastersroning – struktureret træning og konkurrence

Har du lyst til konkurrenceroning og er over 27 år, så er masterroning måske noget for dig. Masterroning spænder vidt. Nogle er tidligere eliteroere, som gerne vil fortsætte med konkurrenceroning, men også andre erfarne roere, som gerne vil træne og deltage i regattaer, som stævnerne kaldes.

Om sommeren træner roerne om søndagen med træner og en hverdag om ugen uden træner på Roskilde Fjord. Træningen foregår i de lette scullere, og her kan du ro single, 2 eller 4 personers båd. Vi har et samarbejde med Bagsværd Roklub om træning på baner, hvor vi gerne blander holdet med roere fra de klubber til regattaerne. Om vinteren træner vi i ergometermaskiner og bruger klubbens motionsrum til styrke- og cirkeltræning.

Du skal være en rutineret roer og skal kunne ro med både en og to åre. Du bør være indstillet på at træne nogle gange om ugen.

Hvordan kommer man i gang?

Hvis man vil i gang med at ro starter man med en instruktionsweekend. Disse udbydes 3 gange årligt, 2 i forsommeren og 1 i eftersommeren. Weekenden danner grundlaget for at komme godt i gang med roningen og indeholder både en masse praktiske oplysninger, at lære at ro, komme ud på 2 kortere ture og møde de andre nye medlemmer og instruktørerne.

Læs mere om dette under Indmeldelse