Skoleroning for 6.-8. årgang

Hvis man som klasselærer har en 6., 7. eller 8. klasse, kan man tilmelde klassen til at deltage i Skole OL - “Danmarks Stærkeste Klasse”.

Skole OL er, kort fortalt, en stafet-konkurrence, hvor hele klassen ror 4.000 meter på én romaskine. Hver elev skal tage 20 tag, og derefter skifte til den næste elev i klassen. 

Man kan læse mere om Skole OL i Roning her: https://skoleol.dk/sportsgrene/roning 

Roskilde Roklub tilbyder et forløb, hvor der inden lokalstævnet for Skole OL, vil være 2 undervisningsgange pr. klasse, sådan at eleverne kan blive bekendt med romaskinen, og øve de skift der skal laves i stafetten.

Efter Skole OL ser vi gerne, at klasserne kommer forbi roklubben til endnu en undervisning, men denne gang på vandet.

Her vil der roes en tur på fjorden, hvor roklubben stiller styrmænd til rådighed til hver båd, samt en træner og uddannet livredder, som følger med fra en motorbåd .

Det er ikke et krav, at klasserne skal stille op til Skole OL, for at få et undervisningsforløb i Roskilde Roklub. Men vi ser gerne at man deltager til Skole OL, da det er en oplagt mulighed for klasserne at have et mål med undervisningen, samt mulighed for at støtte op om Skole OL konceptet.

Skole OL er typisk placeret i foråret, sidst i april, hvorfor dette forløb og undervisningen allerede starter i februar. Roning på vandet vil dog først foregå fra maj, når både luft- og vandtemperaturen steget.

Skoleroning for 9.-10. årgang

Hvis man som klasselærer har en 9. eller 10. årgang, tilbyder roklubben også undervisningsforløb for disse årgange. Det er dog ikke muligt at stille op til Skole OL.

Her er fokus at komme mere på vandet. Dog skal eleverne instrueres i roning på land, men vi vil arbejde efter at komme på vandet, måske allerede efter første undervisning.

Her vil der roes en tur på fjorden, hvor roklubben stiller styrmænd til rådighed til hver båd, samt en træner og uddannet livredder, der følger med fra en motorbåd.

Dette forløb og undervisning ses gerne at kunne afholdes i august-september, dels fordi luft- og vandtemperaturer er gode, men også fordi at der i foråret er meget fokus på klasser der skal til Skole OL. Det kan dog godt være muligt at få planlagt det i foråret (maj-juni), hvis det passer bedre for din/jeres klasse(r).

Roning på vandet

Roning på vandet vil først ske efter at klasserne er blevet instrueret i ro-taget på land, og der får øvet den motorik, som det kræver.

Klassen fordeles derefter i både, hvor roklubben stiller styrmænd til rådighed til hver båd, samt en træner og uddannet livredder, som følger med fra en motorbåd.

De både der roes i, vil enten være 2-åres inrigger eller 4-åres inrigger, hvor der roes på fjorden, eller Edon-både, hvor der roes i havnebassinet.

Det praktiske

For at starte et forløb i Roskilde Roklub med din/jeres klasse(r), kontakt: skoleroning@roskilderoklub.dk

Det er også muligt at få skræddersyet et forløb der passer din/jeres klasse(r) og årgange, hvis noget af ovenstående ikke passer helt, til det der ønskes med jeres idrætsundervisning.

Roskilde Roklub ser gerne, at kommunale skoler gør brug af deres “Åben Skole”-pulje til at støtte roklubben økonomisk.  

Roskilde Roklub ser også gerne at privatskoler støtter roklubben økonomisk, dette kan aftales efter behov og type af forløb.

Redigeret d.19.4.25. (VL/KT)