24 roere til start og 6 medaljer med hjem

29. januar 2019 23:06 , af Lisbeth Grubov

Danmarks- og Europamesterskaber i ergometerroning blev afviklet Gladsaxe Idrætshal og her var roklubben med til at præge løbene, mod internationale konkurrenter. Ergometer DM er for de fleste roklubber, vintersæsonens største event, og i år var det endnu større, fordi Danmark samtidig var vært for Europamesterskaberne. Roskilde Roklub stillede med 24 roere til start og høstede i alt 6 medaljer af både guld, sølv og bronze.

Klubbens samlede resultater:

Dorthe Friis Thanning vandt i Løb 104 Masters Women 40+ (40-49 years) i tiden 07:09.1 på 2000 meter

Ida Thanning blev nr 3 i Løb 210 Junior DII Women ('08) med 394 meter på distancen 2min

Silje Trenter blev nr 2 i Løb 218 Junior CII Women ('06) med 771 meter på distancen 3min

Caroline Munch vandt i Løb 607 Junior A SPRINT Women i tiden 36.4 på 200 meter

Leander Kaliszan blev nr 2 i Løb 606 Junior B SPRINT Men i tiden 32.6 på 200 meter

Bastian Secher blev nr 3 i Løb 404 U23 Men (19-22) i tiden 06:01.0 på 2000 meter

Tilskuerende bakkede op

Fra morgenstunden af, var der gang i romaskinerne, og det var de ældste masters roere, som åbnede mesterskaberne med distancerne 1000m og 2000m. Over middag var det juniorroernes tur, og mesterskaberne blev afsluttet med en klubstafet, hvor tilskueropbakningen fik loftet i hallen til at rejse sig, i stafetløbet sluttede Roskildes seniorhold på en flot 4. plads.

Undervejs byggede stemningen i Gladsaxe Idrætshal sig op, og roerne fik god opbakning i maskinerne fra de fremmødte tilskuere og klubkammerater.

Se eller gense mesterskaberne eller highlights – find det her

Pressebilleder, til fri brug mod kreditering af fotograf: Svend Aage Nielsen, kan downloades her. Det er også en lille collage af Svend Aage Nielsens billeder, der ses på denne nyhed. Desværre var ikke alle medaljetagere fanget på hans billeder.