Vintervedligeholdelse af bådene

På denne side finder du praktiske informationer om vedligeholdelse af roklubbens både.

Bådelaug
I 2001 opstod ideen om at oprette de såkaldte bådelaug. Et bådelaug består af frivillige personer, som ved tilmelding på opslagstavlen i roklubben, står for at klargøre bådene til den kommende sæson på vandet. Der er et bådelaug for hver inrigger.

Klubben har også brug for din hjælp til at vedligeholde bådene. Du behøver hverken at være håndværker eller have andre særlige forudsætninger. Der er erfane folk i hvert bådelaug. Hvis du vil være med til at vedligeholde klubbens både, er du meget velkommen i et bådelaug!

Hvert bådelaug har en formand, der er ansvarlig for at bådelauget løser opgaven. Og hvert bådelaug har tilknyttet en kontaktperson fra materieludvalget.

Som udgangspunkt er formanden den første person der har skrevet sig på hvert bådelaug, men bådelaugene kan vælge en anden formand og fortælle kontaktpersonen hvem der er valgt. Bådelauget bestemmer selv hvornår og hvordan det vil arbejde, det skal blot følge anvisningerne fra materieludvalget.

Arbejdet med bådene er ikke kun slibning og lakering. Man hygger sig også sammen i bådelaugene og lærer hinanden bedre at kende!

Kontakt til materieludvalget
Kontaktpersonen indgår ikke i bådelauget med mindre han er skrevet på som deltager, men han må naturligvis gerne hjælpe til med arbejdet. Kontaktpersonens opgave er at vejlede i istandsættelse: lakering, reparation, brug af værktøj. Det er endvidere kontaktpersonen der kan skaffe værktøj, materialer osv. som bådelauget måtte have brug for.