Langtursstyrmandsret

Roning uden for det daglige farvand kaldes langtursroning. Der skal altid være en langtursstyrmand i båden, når man tager på langtur. Langtursstyrmanden har samme ansvar som korttursstyrmanden, men har samtidig et udvidet kendskab til sikkerhed, søfartsregler, navigering, turplanlægning m.v. Desuden har langtursstyrmanden en væsentlig erfaring som roer.

Det er Langtursudvalget, som indstiller et medlem til at deltage i DFfRs langtursstyrmandskursus. Man skal opfylde kravene i roklubbens reglement for at deltage. For at deltage i kurset anbefaler DFfR at man skal have deltaget i flere flerdags langture med overnatning. Turene bør være roet i forskellige farvande og under varierede vejrforhold. Roskilde Roklub følger DFfRs anbefaling. Det er således ikke nok, at man har været på flere ture med overnatning samme sted - f.eks. i sommerhuset i Skuldelev.

Hvis du vil vide mere om at blive langtursstyrmand, kan du kontakte Langtursudvalget:

Hvis du har været på langtursstyrmandskursus, skal du udfylde blanketten nedenfor for at søge om langtursstyrmandsret. Bemærk, at du kan udfylde blanketten online og herefter printe den ud.