Korttursstyrmandsret

Når du skal ud og ro, skal der altid være en styrmand i båden.

Hvis du ror inden for Roskilde Roklubs daglige farvand, skal der altid være en korttursstyrmand i båden. Styrmanden er f.eks. ansvarlig for båden, roernes sikkerhed, at søfartsreglerne overholdes og at I ikke ror på steder, hvor det er uforsvarligt. Det er vigtigt, at alle roere i båden respekterer, at det er styrmanden, som bestemmer i båden.

Èn til 2 gange om året holder roklubben kurser i korttursstyrmandsret, hvor man f.eks. lærer om styrmandens ansvar. Kurset afsluttes med en prøve, som skal bestås.

Tilmelding sker på opslagstavlen i klubhuset. Hér kan du læse mere om kravene til at blive korttursstyrmand. F.eks. skal du som minimum have roet 200 km.