Privat havkajak

Roklubben udlejer pladser til private havkajakker. På denne side kan du læse mere om vores havkajakhotel.

Om kajakhotellet:

• Vi har ca. 60 pladser til udlejning.
  • Du skal være medlem af Roskilde Roklub for at leje en plads. Det betyder bl.a., at du skal gennem roklubbens instruktion. Læs mere om at blive medlem på denne side.
  • Du skal have et EPP2-bevis for at leje en plads.
  • Det er muligt at leje 1 plads. Du kan ikke leje plads til flere kajakker.
  • Roklubben har ingen forsikring, der dækker kajakker i forbindelse med hærværk, tyveri mv. Du er med andre ord selv ansvarlig for kajakkens sikkerhed.

Om at ro privat havkajak:

• Roning i private havkajakker er private ture. De sker på eget ansvar og er således ikke en aktivitet under Roskilde Roklub.
  • Medlemmer, der ror i privat havkajak skal dog til enhver tid overholde roklubbens gældende reglement i forbindelse med roningen. Det betyder f.eks, at ture, som udgår fra roklubben altid skal skrives i rojournalen. Omvendt er du f.eks. ikke underlagt ansvar som styrmand i roklubben og reglerne for roning uden for dagligt rofarvand.
  • Ejeren af en privat havkajak er forpligtet til at holde sit materiel i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand.
  • I forbindelse med roningen skal den private havkajakroer medbringe øsekar og pumpe.
  • Kajakken skal mærkes med ejerens navn og medlemsnummer.