Sikkerhed til søs

Vi har altid redningsvest med, når vi er ude at ro. Mens du bliver instrueret, låner du en redningsvest af klubben, men når instruktionen er ovre, skal du selv anskaffe dig en redningsvest.

Du kan købe en redningsvest i skibsprovianterings- og sportsforretninger og i stormagasiner, eller du har måske en gammel vest liggende, som du kan bruge. Husk blot at det skal være en rigtig redningsvest med krave og skridtgjord, altså ikke en svømmevest. Redningsvesten skal være godkendt (SOLAS-, E-, eller DVN-mærket), og den skal passe til din vægt og størrelse.

På alle roture er der en ansvarlig styrmand med i båden, der kender fjorden og som har gennemgået et særligt kursus i søsikkerhed.